info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

Cserepeslemez

A cserepeslemezeket leginkább családi házak fedésére használják. A tetőre felrakva a hagyományos, cseréppel rakott tetőre hasonlít, könnyen és gyorsan szerelhető. Nemcsak lakóépületek tetejére, hanem kerti építmények, filagóriák, előtetők burkolásához is kedvelt termék. Felújítás esetén jó alternatívája a cserépnek, mivel négyzetméterenkénti súlya jóval kisebb az előbbinél, így nem feltétlenül szükséges a szerkezet teljes cseréje. Ezzel pénzt és időt lehet megtakarítani.

A mintázatot egy hidraulikus prés alakítja ki, hosszméretre vágása profilkéssel történik. A lemezek hossza 5cm-enként tetszőlegesen, a vevői igényekhez igazodva kerül legyártásra, minimum gyártható hossz 1m. Javasolt maximum gyártási hossz 6m, ennél hosszabb gerinc-csatorna távolság esetén javasolt a lemeztáblák megosztása. A hossztoldás átfedése Sinus cserepeslemeznél 15cm, Hódfarkú cserepeslemeznél 10cm.

Lécezés:
- Az első léc a szarufa végére kerüljön,
- a második léc közepe az első léc közepétől 25 cm távolságra kerüljön,
- minden további léc közepe 35 cm távolságra kerüljön az előző léc közepétől.
- A cserepeslemezt úgy ajánlott felerősíteni, hogy a lemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna fölé. A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepes lemez közvetlenül felfekszik a lécre, azaz a "rokkantás" alatt 5 cm távolságra.
- A tető dőlésszögének a 30°-ot meg kell haladnia, hogy a víz felgyülemlését a tetőn kivédjük.


A lécezésre való felfogatás gumis alátétű, önmetsző csavarral gyors és egyszerű. Javasolt csavarmennyiség, mely függ a szélterheléstől is, kb. 8-10 db/m2. Ezzel kapcsolatban javasoljuk a tetőfedő szakember segítségét kérni, aki a helyszín ismeretében a darabszámot meg tudja állapítani. A cserepeslemezzel fedett tetőhöz élhajlított gerincet, szegélyeket, egyéb kiegészítőket standard és egyedi méretben is készítünk.

A cserepeslemez 0,50 mm vastagságtól antikondenzációs filccel is rendelhető, a filc biztosítja a lecsapódott pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”. Az így páramentesített lemezeket olyan helyen is felhasználhatjuk, ahol a lecsapódó pára kárt okozna a tárolt eszközökben, terményekben. A filccel bevont cserepes lemezek előnye, hogy egy munkafázissal kerül fel a fedőanyag és a páravédelem. Ez esetben rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg, mivel nem szükséges plusz fólia és lécezés felhelyezése.

A lemezeket a gyártósor egy profilhoz alakított ollóval vágja méretre, így nem sérül az anyag vágási felülete. A további felhasználás során, ha alakítani szükséges a gyári méreteken, azt kizárólag olyan eszközzel szabad tenni, ami nem generál nagy hőt, ezáltal nem változik a lemez korrózióállósága. (Pl. kézi vagy gépi lemezvágó olló, rezgőfűrész, lyukasztó fűrész, stb.) Sarokcsiszoló (flex) használata TILOS!

img
Cserepeslemez

Sinus cserepeslemez

A Sinus cserepeslemez ár/érték aránya kedvező a piacon levő tetőfedő anyagok közt, ezért kedvelt termék kisebb előtetők, filagóriák, családi házak kialakításakor.

img
Cserepeslemez

Hódfarkú cserepeslemez

A hódfarkú cserepeslemez elsősorban a lakosság körében kedvelt, mert hasonlít a hagyományos cserépfedésre, de felszerelése sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb.