info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

Cserepeslemez

Cserepeslemez

A cserepeslemezeket jellemzően lakossági felhasználásra javasoljuk. A lemezek kialakítása– a trapézlemezekhez hasonlóan – hideg eljárással történik. A cserepes lemezek végső mintáját egy hidraulikus prés alakítja ki. A lemezek hossza tetszőlegesen, a vevői igényekhez igazodva kerül legyártásra.

Lemezhossz meghatározása:
A felhasználónak elég megadni a távolságot a tetőgerinctől a csatornáig
– ha a megadott hossz 6m alatt van, akkor a lemeztábla egyben legyártható.
– ha a gerinc – csatorna távolság 6m felett van, akkor a lemezszükséglet megosztását javasoljuk olyan módon, hogy a két (esetleg három) lemezdarab pontosan illeszkedve – 10 cm (hódfarkú), ill. 15cm (sinus) átfedéssel – adja ki a kívánt hosszt.

Darabszám meghatározása:
A fedendő felület szélességét (csatornával párhuzamosan) elosztjuk a választott cserepeslemez (Sinus vagy Hódfarkú) hasznos szélességével, majd a kapott számot egészre kerekítjük. Nyeregtető esetében természetesem mindkét oldalra számoljunk!

A Sinus és a Hódfarkú cserepeslemezek közt levő méretkülönbségből adódóan a tervezéskor érdemes figyelembe venni a hasznos takarás mértékét:
– a Sinus lemez hasznos szélessége 1 100 mm,
– a Hódfarkú lemez hasznos szélessége 1 160 mm.
A már meglévő épületeknél érdemes mindkét mérettel átszámolni az anyagszükségletet, mert ugyan csekélynek tűnik a különbség, de nagyobb felületeknél ez akár 1-2 tábla megtakarítását is jelentheti. Ezzel kapcsolatos példát ismertetünk a T38 trapézlemez részletes leírásában. A pontos anyagszükséglet kiszámításához kollégáink szívesen állnak az Önök rendelkezésére.

A cserepes lemezek antikondenzációs filccel is rendelhetők, a filc biztosítja a lecsapódó pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”.
A cserepes lemezek minősége megfelel a mindenkori előírásoknak, melyek ÉMI minősítéssel rendelkeznek.

Cserepeslemez típusok:

img
Cserepeslemez

Sinus cserepeslemez

A Sinus cserepeslemez ár/érték aránya kedvező a piacon levő tetőfedő anyagok közt, ezért kedvelt termék kisebb előtetők, filagóriák, családi házak kialakításakor.

img
Cserepeslemez

Hódfarkú cserepeslemez

A hódfarkú cserepeslemez elsősorban a lakosság körében kedvelt, mert hasonlít a hagyományos cserépfedésre, de felszerelése sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb.