info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

Szendvicspanel, Polisztirol, Ásvány gyapot, PIR-PUR

Szendvicspanel felhasználási területei igen sokrétű lehet. A panelekből kialakíthatunk tető és oldalfalakat is.

A szendvicspanel szigetelési töltetei szerint három fő osztályba sorolhatjuk. A töltet szerint a szendvicspanel lehet polisztirolos, ásványgyapotos, vagy PIR – PUR hab. A különböző tölteteknek köszönhetően, a panelek eltérő tűzvédelmi osztályba sorolhatóak. A tervezés során érdemes figyelembe venni a szendvicspanel tűzállósági paramétereit. Fontos tényező a szendvicspanel hőszigetelési tényezője is, amely szintén nagymértékben meghatározza a panelek felhasználását, beépíthetőségét. Ezért hűtőkamrák építésénél csak a PIR – PUR habbal töltött panelek javasoljuk, hiszen ezen paneleknek a legjobb a szigetelési tényezője. A szigetelési tényezők pontos értékei és a részletes méretek adatai megtalálhatók az árlisták menü alatt. A paneleket természetesen gyártjuk tetőfedésre illetve oldalfalhoz is. Oldalfalnál a panel csatlakozásai eltérőek lehetnek. A szendvicspanel készülhet hagyományos és rejtett csatlakozással is egyaránt.

A szendvicspanel kialakítása “fegyverzet” anyagvastagsága is igény szerint változó lehet. Hat méteres hosszúságig a polisztirolos panel fegyverzet vastagságához elegendő a 0,4 mm vastag lemez, ezen hossz méret felett a külső fegyverzetnek minimum 0,5 mm vastag lemezből kell készülnie. Az ásványgyapot töltetű panelek esetében a fegyverzetnek minden esetben 0,5 mm vastagnak kell lennie. A paneleket különböző töltet vastagságban gyártjuk. A szendvicspanel hosszmérete tetszőlegesen választható 13,6 méterig. A szendvicspanelt igény szerint csomagoljuk, és szállítjuk. Szállítási feltételekről kérje kollégáink segítségét.

A paneleket a gyártás során szalagfűrésszel vágjuk méretre. Az így keletkezett vágási felületen nem sérül a lemez felület kezelése. Tilos a paneleket sarok köszörűvel vágni!

A panel függőlegesen és vízszintesen is beépíthető. A panelek rögzítéséhez EPDM rögzítő csavarokat használhatunk.

Panelek rögzítése:
Oldalfal panel rögzítése

A szendvicspanel szigetelési töltet szerint lehet:


Polisztirolos töltetű panel
(hungarocell)

Ásványgyapot töltetű panel

PirPur hab töltetű panel

Szendvicspanel előnye a könnyűszerkezetes építési technológiában a szerkezetéből adódik. A szendvicspaneleket beépíthetősége, gyors és rendkívül egyszerű. A kivitelezés során rengetek időt és energiát takaríthatunk meg.

img
Szendvicspanel

PIR tűzálló szigetelésű szendvicspanel

A PIR tűzálló szigetelésű szendvicspanel gyorsan és egyszerűen szerelhető tetőre és oldalfalra. Kiváló hőszigetelési tényezőjének köszönhetően kedvelt építőanyag az ipar és a lakosság körében. A PIR töltetű panelek rendkívül jó tűzállósággal rendelkeznek.

img
Szendvicspanel

Szendvicspanel tetőre PUR szigeteléssel

Elsősorban magas hőszigetelési képességéből adódóan kedvelt termék csarnokok mezőgazdasági tárolók kialakításakor. A panelek pontos csatlakozásainak köszönhetően könnyedén csatlakoztathatóak.

img
Szendvicspanel

Panel tetőre ásványgyapot szigeteléssel

Az ásványgyapotos szigetelő panelek szerelésénél a minimális lejtésnek 8.5% – nak kell lennie. Amennyiben tetőpanel elemeket hosszirányban toldani kell az építkezés során akkor lejtésnek nagyobbnak kell lennie.

img
Szendvicspanel

Szendvicspanel tetőre polisztirol szigeteléssel

Az EPS töltetű szigetelő panelek szerelésénél a minimális lejtésnek 7%–nak kell lennie. Amennyiben szendvicspanel elemeket hosszirányban toldani kell az építkezés során akkor lejtésnek nagyobbnak kell lennie.