info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

Trapézlemez

Mire jó a trapézlemez?

A trapézlemez felhasználása  a lakosság és a gazdasági ipar egyik legkedveltebb tető és oldalfal borító anyagi közé tartozik.

Alkalmazási területei széles skálán mozognak. A trapézlemezeket horganyzott vagy horganyzott festett anyagokból hideg hengerléssel alakítjuk ki. A trapézlemezeket méretre vágása a mintához kialakított ollóval történik. Az így darabolt trapézlemeznek nem sérül a horgany és a festék rétege. Az anyag időtálló marad. Termékeink közt megtalálhatóak az egyéb kiegészítő elemek is, melyeket igény szerint méretre gyártunk. Természetesen a kiegészítő elemek szín azonos anyagból készülnek, igazodva a tervező elképzeléséhez. A trapézlemezek közt megtalálható a T20, T38, T45, T50 -es profilméret is. A profilméretek kialakítása jellemzően a trapézlemezek terhelhetőségének a növelésében nyújt szerepet. A különböző profilméretek kialakításának köszönhetően az maximális szelem köz (áthidalás távolság) elérheti a 1,5 métert is. Teherhordó trapézlemezek felhasználásával ezt a távolságot akár a többszörösére is növelhetjük.  A trapézlemezekből kialakíthatunk oldalfal borítást is, ebben az esetben elegendő a 0,4 mm anyagvastagságú lemez is. A trapézlemezek maximális rendelhető hossza 10 méter. Amennyiben ettől hosszabb emezekre van szükség javasoljuk a megbontást. A hosszanti átfedésnél a takarás ajánlott  hossza: minimum 15 cm. A hosszanti toldásnál sikaflex tömítőanyag használata is javasolt. Nem javasoljuk a 10 méternél hosszabb lemezek felhasználást, mert ebben a méretben már jelentős mértékben léphet fel a hőtágulás okozta mozgás. A hőtágulásból eredő mozgások miatt a csavar kötések és tömítéseik elmozdulhatnak.

Az általunk gyártott és forgalmazott trapézlemezeket minden esetben minőségi alapanyagokból gyártjuk. Az alapanyag a gyártás előtt minősítésre kerül, melyről a felhasználó a számla mellé egy hivatalos igazolást is kap. Ez a tanúsítvány igazolja az alapanyag megbízhatóságát, időtállóságát.

A trapézlemezeket az alábbi profil kialakítás szerint gyártjuk és forgalmazzuk:

 

img
Trapézlemez

T38

A T38 trapézlemezt jellemzően nagyobb távolságok (szelemen közök) áthidalására javasoljuk. Elsősorban azért, mert a profil kialakításának köszönhetően elegendő a 100-120 cm-es szelemenköz.

img
Trapézlemez

T20

A T20 trapézlemez kedvelt termék a lakosság körében. Felhasználási területe rendkívül széles skálán mozog, építhető belőle féltető vagy sátortető, akár kerítés vagy oldalfal egyaránt.

img
Trapézlemez

T45

A 45-ös trapézlemez erősebb, mint a 20-as trapézlemez, mert bordamagassága 45mm és a négy borda között két-két mikroborda van kialakítva.

img
Trapézlemez

T40

A T40 trapézlemez hossza tetszőlegesen rendelhető ebben a profil kialakításban is. Teherbírásának köszönhetően kedvelt burkoló anyag az ipari felhasználók körében.

img
Trapézlemez

T50

A T50 trapézlemezt is hasonlóan, mint a többi profilt, hideg hengerléses eljárással alakítjuk ki. A kialakítás során a szerszám egy folyamatos alakváltozást hoz létre...

img
Trapézlemez

T8

A T8 trapézlemez kedvelt termék a lakosság körében. Felhasználási területe első sorban a zárt kerítés rendszerek burkolati eleme.