info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

Trapézlemez

A trapézlemez a lakossági és a gazdasági felhasználás egyik legkedveltebb tető és oldalfal burkoló anyaga. Kialakíthatunk belőle tetőt, oldalfalat, kerítést, térelválasztót, oromzat borítást, álmennyezetet, egyedi design elemeket vagy nagy teherbírású változataiból akár betonozható födémet is.

A trapézlemezek horganyzott vagy horganyzott-festett tekercsekből hideg hengerléssel készülnek, a hosszméretre vágás a mintához kialakított ollóval történik. Az így darabolt trapézlemeznek nem sérül a horgany- és a festékrétege, az anyag időtálló marad. A további felhasználás során, ha alakítani szükséges a gyári méreteken, azt kizárólag olyan eszközzel szabad tenni, ami nem generál nagy mértékű hőt, ezáltal nem változik a lemez korrózióállósága. (pl. kézi vagy gépi lemezvágó olló, rezgőfűrész, lyukasztó fűrész, stb., flexelni tilos!) A trapézlemezek minőségét teljesítmény nyilatkozat igazolja, mely honlapunkról is letölthető. Alapanyag típusa: S220GD+Z, színoldali bevonat: 25 mikron, hátoldali bevonat 7 mikron.

A trapézlemezek 20mm-es bordamagasságtól felfelé bármely profillal alkalmasak tetőfedésre és oldalborításra egyaránt, azonban a dőlésszögtől, az alátámasztás sűrűségétől és a tető hosszától függően egyes trapézlemezek jobb választást jelenthetnek, mint mások. A különböző profilkialakítás a trapézlemezek terhelhetőségét befolyásolja, így egy vastagabb, nagyobb bordamagasságú trapézlemez esetében a maximális alátámasztás köz elérheti a 1,5-2 métert is. Teherhordó trapézlemezek felhasználásával ezt a távolságot még tovább növelhetjük. Alacsony (de min. 10°) dőlésszögű tetőkhöz cserépmintás helyett trapézlemezt ajánlunk, mert a bordázata gyorsabban elvezeti a csapadékot, és ellenszélben is kisebb a vízvisszafolyás veszélye. Amennyiben a lemezekből csak oldalfal (nem teherviselő) borítást készítünk, úgy elegendő lehet a 0,40-0,45 mm-es anyagvastagság is.

A tetőfedésre használt trapézlemezek maximális rendelhető hossza 10 méter, oldalfalhoz javasolt típus esetén max. 5m. Amennyiben ettől hosszabb lemezekre van szükség, javasoljuk a felület megosztását nem csak a szállítás és felhelyezés nehézsége, hanem a hőtágulás okozta esetleges méretváltozás miatt is, ami a rögzítési pontok terhelését növeli. A toldásoknál, kiegészítő elemek felhelyezésénél tömítőanyagok használata lehet indokolt, ami lehet rugalmas fémragasztó vagy tömítő szalag is, melyet fűzőcsavarokkal egészítünk ki.

A zártszelvényre, Z szelemenre vagy fa szerkezetre kerülő trapézlemez felfogatása gumis alátétű, önmetsző csavarokkal gyors és egyszerű. Javasolt csavarmennyiség kb. 5-7db/m2.

Amennyiben a későbbiekben napelemet szerelnek a lemeztáblákra, úgy a kívánt vastagságot és profilméretet érdemes a napelem forgalmazójával is egyeztetni, mert az egyes típusok rögzítési, kiemelési módja eltérő.

Minden típushoz kaphatók standard kiegészítők (fólia, ragasztók, tömítők, csatorna, gerincelem, oromszegély, falszegély, cseppentő, sarokszegő, különböző U-profilok stb.), de rajz alapján vállaljuk egyedi elemek elkészítését is. Az elkészült megrendelések előzetes egyeztetés alapján bármelyik üzletünkben átvehetők, vagy 7,5 m-es hosszig házhozszállítással is kérhetők.

Lemez árlista és színválaszték itt.
Kiemelt ajánlataink itt.
Szigetelt trapézlemez (szendvicspanel) itt.

img
Trapézlemez

T38

A T38 trapézlemezt jellemzően nagyobb távolságok (szelemen közök) áthidalására javasoljuk. Elsősorban azért, mert a profil kialakításának köszönhetően elegendő a 100-120 cm-es szelemenköz.

img
Trapézlemez

T20

A T20 trapézlemez kedvelt termék a lakosság körében. Felhasználási területe rendkívül széles skálán mozog, építhető belőle féltető vagy sátortető, akár kerítés vagy oldalfal egyaránt.

img
Trapézlemez

T45

A 45-ös trapézlemez erősebb, mint a 20-as trapézlemez, mert bordamagassága 45mm és a négy borda között két-két mikroborda van kialakítva.

img
Trapézlemez

T50

A T50 trapézlemezt is hasonlóan, mint a többi profilt, hideg hengerléses eljárással alakítjuk ki. A kialakítás során a szerszám egy folyamatos alakváltozást hoz létre...

img
Trapézlemez

T8

A T8 trapézlemez kedvelt termék a lakosság körében. Felhasználási területe első sorban a zárt kerítés rendszerek burkolati eleme.